GREVA FOAMEI la AMURCO BACAU

GREVA FOAMEI LA AMURCO BACAU. Forma extrema de protest la Combinatul de ingrasaminte chimice AMURCO BACAU. Nu mai putin de 18 salariati au decis sa intre in GREVA FOAMEI in semn de protest fata de patronat, care nu le-a mai platit salariile de trei luni. Valoarea totala a restantelor salariale depaseste trei milioane de lei.

Protestul colectiv al respectivilor angajati ai combinatului bacauan de ingrasaminte chimice a inceput la o saptamana dupa ce patronatul promisese ca va achita salariile restante pana pe 23 mai, ceea ce nu s-a intamplat. Din cei aproximativ 6.000 lei pe care ii are de primit, in medie, fiecare salariat, angajatii au incasat cate 200 de lei, bani proveniti, potrivit sindicatului societatii Amurco, din fierul vechi taiat si vandut din combinat.

Citeste si: Angajatii TVR continua GREVA JAPONEZA si vor sa organizeze un MARS DE PROTEST

GREVA FOAMEI LA AMURCO BACAU. “Asa dupa cum au amenintat, 18 salariati au intrat in greva foamei in fata sediului administrativ al combinatului. Starea lor de sanatate este monitorizata de echipaje medicale de la Serviciul de Ambulanta. Nu stim cat va dura acest protest, insa cert este ca nu am primit salariile. Se fac in continuare promisiuni din partea patronatului ca se vor achita, asa cum tot suntem dusi cu vorba de vreo trei luni”, a declarat, marti, liderul Sindicatului “Chimfert” din cadrul societatii Amurco Bacau, Gheorghe David, conform Mediafax.

Citeste si: Sindicalistii din PORTUL CONSTANTA reiau joi protestele

Combinatul bacauan de ingrasaminte chimice, patronat de omul de afaceri Ioan Niculae, si-a oprit activitatea pe 27 februarie, dupa un an in care a functionat sporadic. In consecinta, 300 din cei 420 de salariati ai societatii vor fi disponibilizati colectiv incepand cu luna iunie, restul angajatilor ramanand in continuare in combinat pentru a asigura conservarea instalatiilor.

Sursa foto: ziaruldebacau.ro