Greva foamei la Pungesti. 30 de persoane protesteaza impotriva exploatarii gazelor de sist

Treizeci de persoane din satul vasluian Pungesti au intrat in greva foamei pe islazul din raza localitatii, marti, in Ajunul Craciunului, protestand astfel fata de exploatarea gazelor de sist, dar si fata de interventia brutala a jandarmilor si de dispozitivul acestora din zona, informeaza postul B1 Tv.

Localnicii se plang ca s-au saturat sa fie supravegheati de autoritati si sustin ca au ajuns sa locuiasca intr-o zona speciala de siguranta, astfel ca se declara terorizati de fortele de ordine.

Acestia au anuntat ca intentioneaza, in data de 28 decembrie, sa vina la sediul Guvernului din Bucuresti si nu vor renunta pana cand nu vor discuta cu autoritatile. Locuitorii nu sunt de acord cu planurile companiei Chevron de a incepe explorarea gazelor de sist in comuna.

Conform primele informatii, printre grevistii foamei se numara si persoane peste 60 de ani.

In ultimele luni, locuitorii din Pungesti au blocat in repetate randuri demararea lucrarilor de catre Chevron, iar ultima manifestatie de acest gen a fost presarata de altercatii cu jandarmii trimisi sa mentina ordinea si sa deblocheze drumul.

Sursa foto: adevarul.ro