Greva generala a medicilor si sindicalistilor din sistemul sanitar va avea loc in 28 noiembrie

Angajatii din sanatate intra in greva generala. Se va intampla la sfarsitul acestei luni, mai exact in data de 28 noiembrie. Medicii si restul angajatilor din sanatate sunt nemultumiti de faptul ca revendicarile lor nu au fost solutionate de Ministerul Sanatatii.

Totodata, incepand din 25 noiembrie, medicii vor declansa o greva de avertisment, intre orele 8:00 si 10:00,a anuntat Marius Sepi, prim-vicepresedinte Federatiei SANITAS. 

“Pe 28 noiembrie vrem greva generala in sanatate, pe termen nelimitat. Reprezentam cinci mii de medici, am pus umarul inclusiv pentru medicii rezidenti. Trebuie sa rezolvam problema tuturor medicilor”, a spus liderul sindical.

Sindicalistii din sistemul sanitar cer demisia ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si cer sa poarte discutii cu premierul Victor Ponta, transmite Realitatea TV. 

Nicolaescu sustine, insa, ca pacientii nu trebuie sa sufere si ca cetatenii romani trebuie sa fie respectati. 

“Noi suntem in negocieri de mai multa vreme, cu unele ne-am inteles, dovada ca cu eforturi mari s-au gasit solutii pentru medicii rezidenti. (…) Nu toti dorim ca oamenii sa fie bine platiti in tara asta? Dar in limitele pe care le permitee tara asta. Daca tara asta este saraca? Eu cred ca in primul rand noi trebuie sa ne uitam la pacienti”, a spus Nicolaescu, adaugand ca “nu sunt suficiente materiale sanitare” si ca ministerul trebuie sa hotarasca unde vor merge banii care vor veni in plus la sanatate. 

Totodata, Nicolaescu a tinut sa le aminteasca oamenilor ca in 2010, cand li s-au taiat salariile, “nu i-a vazut atat de suparati” pe cei din sistemul sanitar si ca acum, cand Guvernul actual vrea sa le dea inapoi banii care “le fusesera furati”, ei ies in strada.

Foto: RTV