GREVA GENERALA, ANULATA de FUNCTIONARII PUBLICI din PRIMARII

Dupa grevele de o ora si de o zi din ultimele doua saptamani in primarii si consilii judetene, sindicalistii din administratia locala anuntasera greva pe termen nelimitat incepand de marti. Ei cereau printre altele majorarea salariilor de baza cu 25%.

Insa in urma ultimelor discutii cu ministrul Dezvoltarii Vasile Dancu, Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) a decis sa suspende greva si sa lucreze cu reprezentantii Guvernului la proiectul de modernizare si reforma a administratiei publice, se arata intr-un comunicat al federatiei remis luni presei.

Astfel, FNSA urmeaza sa participe la discutiile privind strategiile de modernizare, precum si la redactarea Codului administrativ si a Codului de procedura administrativa.Totodata, sindicalistii vor discuta cu Guvernul pentru reducerea diferentelor intre salariile angajatilor din primarii si consilii judetene si cele ale altor bugetari.

CITESTE SI: FUNCTIONARII DIN ADMINISTRATIA PUBLICA INTRA IN GREVA GENERALA

FNSA mai anunta ca va sprijini Guvernul Romaniei pentru colectarea datelor privind salariile ce vor fi platite incepand din 1 august in unitatile administrativ-teritoriale (UAT), dupa ce ministrul Muncii declara ca nu sunt cunoscute salariile din majoritatea primariilor din tara, pentru ca mai putin de o treime dintre cele 3.300 de UAT-uri au raspuns solicitarii ministerului de a isi trimite grilele de salarizare.

Privind cererea sindicalistilor ca angajatii din primarii si CJ sa primeasca norma de hrana si vouchere de vacanta, FNSA spune ca se va solicita Ministerului Finantelor ca norma de hrana sa fie asigurata tuturor salariatilor, iar voucherele de vacanta sa fie acordate in functie de performanta. Astfel, FNSA suspenda pe termen nelimitat greva programata a incepe marti, dar spune ca va relua actiunile de protest daca Guvernul nu isi respecta angajamentele.

Sursa foto: realitatea