GREVA GENERALA in ADMINISTRATIA LOCALA: Angajatii din PRIMARII si CONSILII JUDETENE vor protesta fata de DEZINTERESUL GUVERNULUI

ANGAJATII din administratia publica locala, membri ai Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA), vor face joi o GREVA GENERALA de o zi, nemultumiti de DEZINTERESUL GUVERNULUI fata de problemele generate de salarizarea deficitara din acest domeniu.

“FNSA organizeaza, joi, 30 aprilie, la nivel national, o greva generala de o zi in administratia locala, in primarii si consilii judetene, ca urmare a nepasarii si dezinteresului manifestate de catre Guvern fata de problemele generate de salarizarea deficitara a angajatilor care isi desfasoara activitatea in institutiile din administratia publica locala, cea mai slab platita categorie de salariati din sistemul bugetar. Au fost colectate aproape 18.000 de semnaturi din partea membrilor de sindicat care sustin declansarea grevei. Activitatea in institutiile publice va fi intrerupta aproape in totalitate, urmand sa asiguram in ziua grevei generale doar serviciile de decese si de plata a amenzilor care trebuie achitate in 24 de ore”, a declarat marti Bogdan Suciu, secretarul general al FNSA, Bogdan Schiop.

Citeste si: SINDICATELE functionarilor din ADMINISTRATIA PUBLICA ameninta cu GREVA GENERALA

Potrivit acestuia, revendicarile FNSA privesc reglementarea si liberalizarea acordarii tichetelor de masa sau a normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica incepand cu anul 2015 si majorarea salariilor pentru angajatii din administratie, tot incepand cu acest an, cu 10 la suta.

Bogdan Schiop a afirmat ca, dupa trei ani de guvernare, FNSA a constatat ca politicile actualului Guvern cu privire la administratia publica locala din Romania nu difera cu nimic fata de cele aplicate de catre guvernele anterioare, actualul Executiv putand fi considerat “un demn continuator al politicilor prin care se mimeaza dialogul social”.

Aproximativ 30 la suta din totalul salariatilor din administratia publica locala vor intra, joi, in greva generala, a declarat Petru Dandea, vicepresedinte al Cartel Alfa, confederatie sindicala la care este asociata FNSA.

Conform acestuia, actiunea de protest va incepe la ora 8.00 si se va incheia la ora 16.00, functionarii urmand sa mearga la serviciu, insa fara sa lucreze, fiind eliberate doar certificate de deces.

Citeste si: GREVA GENERALA in ADMINISTRATIA PUBLICA: Angajatii din primarii si consilii judetene vor INTRERUPE LUCRUL timp de O ZI

Tot joi, aproximativ 600 de functionari publici vor participa, intre orele 10.00 si 12.00, la un miting in fata Primariei Capitalei.

Dupa greva generala de o zi, va fi organizat un miting la Bucuresti, in 27 mai, la care sunt asteptati sa participe 3.000 de persoane. De asemenea, va fi organizata o actiune de strangere de semnaturi in vederea declansarii grevei generale pe termen nelimitat in administratia publica in luna octombrie.

FNSA este o federatie reprezentativa la nivel national avand aproximativ 40.000 de membri din primarii, consilii judete si institutii subordonate acestora la nivel national.