GREVA GENERALA in SANATATE? Uite care sunt CERINTELE SINDICALISTILOR

Nemultumirile din sistemul de SANATATE continua! SINDICALISTII Unimedical Craiova vor picheta pe data de 19 iunie sediul Directiei de Sanatate Publica Dolj. Medicii si asistentii au anuntat ca vor intra in GREVA GENERALA  daca revendicarile lor nu vor fi solutionate.

Sindicalistii cer cresterea cu 20-30% a salariilor, eliminarea deficitului accentuat de personal si asigurarea conditiilor necesare acordarii de servicii medicale de calitate. Oamenii au declarat ca din punctul lor de vedere sistemul sanitar in Romania este la pamant.

Citeste si: INCEP PROTESTELE! Sindicalistii SANITAS din sanatate si asistenta sociala se pregatesc de PROTESTE ample

In perioada 23 iunie-4 iulie sindicalistii Federatiei Sanitas au anuntat vor picheta ministerele Sanatatii, Muncii si Finantelor. Ei cer cresterea cu zece la suta a salariilor din sanatate si asistenta sociala, un contract colectiv de munca in sectorul sanitar si deblocarea posturilor.

 „Avem cele mai mici salarii din Uniunea Europeana. Cadrele medicale au plecat sa munceasca in strainatate, acolo unde sunt remunerati corespunzator si pot duce o viata decenta. Eu vreau sa lucrez in Romania, insa dupa 30 de ani de munca am un salariu de 1300 de lei”, a spus un cadru medical.

Citeste si: Servicii integrate de sprijin pentru victimele VIOLENTEI IN FAMILIE si persoanele cu DIZABILITATI, in Sector 6

Urmatorul pas stabilit de sindicalisti este GREVA GENERALA.

Sursa foto: desteptarea.ro