GREVA la AEROPORTUL OTOPENI! PROGRAMUL CURSELOR AERIENE VA FI DAT PESTE CAP

S-a anuntat o GREVA DE AVERTISMENT la AEROPORTUL OTOPENI care va avea loc, vineri 20 mai, intre orele 13.00 si 15.00, informeaza postul Realitatea Tv. Angajatii firmei Globe Ground Romania, care se ocupa de transportul bagajelor, imbarcarea pasagerilor si curatenie au anuntat ca isi vor suspenda activitatea timp de doua ore, ceea ce ar putea cauza intazieri curselor aeriene, transmite Realitatea TV.

Zborurile ar putea avea intarzieri de pana la doua ore din cauza GREVEI DE AVERTISMENT, au avertizat reprezentantii AEROPORTULUI OTOPENI. Si asta pentru ca angajatii firmei de handling sunt nemultuimiti de conditiile de munca, mai exact de program si salarii, dupa cum au aratat sindicalistii. Pe perioada GREVEI DE AVERTISMENT, avioanele de pe AEROPORTUL OTOPENI nu vor mai fi incarcate si descarcate de bagaje de catre salariatii acestei societati.

CITESTE SI: AUDIO INCENDIAR! SPAGA CONTRA CONCEDII MEDICALE LA TAROM

“Hotararea de a declara GREVA DE AVERTISMENT a fost luata cu respectarea conditiilor prevazute de lege, pe perioada desfasurarii grevei, participantii la greva vor proteja bunurile unitatii, fiecare salariat aflat in greva aflandu-se la locul sau de munca.

Sindicatul pune in vedere conducerii societatii ca orice eventual act sau fapt prin care o persoana este constransa, impiedicata sau influentata sa renunte la greva reprezinta infractiune si se pedepseste in consecinta”, au precizat liderii de sindicat, pentru Capital.

GREVA de AVERTISMENT va avea loc dupa ce sindicatul firmei respective a castigat in instanta dreptul de a protesta. Initial, in luna ianuarie, instanta a suspendat o greva anuntata a angajatilor, pentru ca cei din conducerea companiei au spus ca nu ar fi legala. Totusi, Tribunalul Ilfov a dat castig de cauza salariatilor, iar Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a mentinut decizia.

Sursa foto: realitatea