GREVA la DIRECTIILE de FINANTE PUBLICE din tara

Activitate blocata la DIRECTIILE de FINANTE PUBLICE din mai multe orase din tara, din cauza unor proteste spontane ale angajatilor. Ei sunt nemultumiti ca au crescut salariile numai pentru o parte dintre angajatii Ministerului de Finante, nu si pentru cei din teritoriu.

„Datorita modului defectuos in care este gestionata politica salariala din Romania, creand discriminari intre categorii sociale si chiar intre angajatii din cadrul administratiei publice(vezi cresterile salariale acordate in invatamant si sanatate precum si angajatilor din cadrul structurilor centrale ale Ministerului Finantelor Publice si ANAF), salariatii din domeniul fiscului, din primarii si din alte institutii din administratia publica centrala si locala au declansat actiuni spontane la nivel national, solicitand in mod expres acordarea de cresteri salariale.

Liderii organizatiilor SED LEX vor sustine actiunile de protest ale colegilor nostri, fara a putea preciza durata acestora, tinand cont de faptul ca Alianta Nationala a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX nu a organizat actiunile, ele fiind declansate in mod spontan.

Protestatarii solicita acordarea de cresteri salariale tuturor salariatilor din administratia publica unde media salarizarii este de aproximativ 1350 lei net”, se arata intr-un comunicat SED LEX.

Sursa foto: jurnalul