GREVA la MINA BAITA PLAI: 25 de ORTACI sunt BLOCATI in SUBTERAN, alti 79 protesteaza la suprafata

Protest extrem la MINA BAITA PLAI din judetul BIHOR. Incepand de marti dimineata de la ora 8.00, un numar de 13 MINERI s-au blocat in subteran. Ulterior, pana miercuri dimineata alti 12 li s-au alaturat. In acelasi timp, alti 79 de ortaci protesteaza la suprafata in fata minei, informeaza postul B1 Tv.

O ambulanta si-a facut aparitia la fata locului dupa ce unuia dintre MINERI i s-a facut rau, noteaza sursa citata. Mai multi angajati ai unei companii internationale, printre care si doi directori au firmei care a preluat mina BAITA PLAI din BIHOR, protesteaza la 200 de metri sub pamant.

Protestatarii spun ca de un an de zile asteapta LICENTA de EXPLOATARE de la Agentia Nationala pentru Resurse Minerale si ca statul roman face tot ce ii sta in putinta pentru a inchide MINA. Miza ar fi cele 20 de milioane de euro, bani alocati de la bugetul de stat pentru inchiderea minei, scrie digi24.

De 24 de ore, directorul companiei si un director executiv au coborat in mina, alaturi de cativa angajati. Mina BAITA PLAI a fost preluata in 2014 de African Consolidated Resources, cu sediul din Baia Mare, o companie detinuta de Vast Resources, cotata la bursa din Londra.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: jurnalul