Greva la Transurb Galati: Transportul in comun din urbea moldava paralizat

Angajatii societatii de transport in comun Transurb Galati au intrat in greva, luni dimineata, cerand imbunatatirea conditiilor de lucru si demisia directorului, astfel ca in oras nu circula autobuzele, tramvaiele si troleibuzele, singurele variante de transport fiind microbuzele sau taxiurile, informeaza Mediafax.

Protestatarii, aproximativ 150 de angajati ai Transurb, soferii si mecanicii, au refuzat sa intre in tura de dimineata si s-au grupat in curtea societatii, anuntand ca intra in greva. In aceste conditii, autobuzele, tramvaiele si troleibuzele nu au iesit pe traseu, singurele variante pentru galateni fiind microbuzele sau taxiurile.

Citeste si: Galati: Pensionarii s-au imbrancit cu jandarmii, dupa ce au fortat intrarea in Prefectura

Ei cer demisia conducerii societatii, nemultumiti de numarul insuficient de autobuze si troleibuze existente pe traseu, fapt care ii impiedica sa-si realizeze norma zilnica, dar si de lipsa combustibilului.

Directorul Transurb Galati, Genica Totolici, caruia protestatarii ii cer demisia, sustine ca demisia sa nu va duce la rezolvarea problemelor si ca reprezentantii Primariei sunt cei care pot interveni.

“Inteleg revendicarile oamenilor, acestea au fost de mult timp aduse si la cunostina responsabililor din Primarie, singurii care pot rezolva problema. Nu imi voi da demisia pentru ca nu asa se poate rezolva situatia”, a declarat directorul Transurb Galati, societate aflata in subordinea Primariei.

Sursa foto:flickr.com