GREVA LUFTHANSA: Protestul PILOTILOR va afecta peste 150.000 de PASAGERI

Greva pilotilor de la Lufthansa, desfasurata in perioada 1 – 2 decembrie, a obligat compania germana sa anuleze 1.350 de zboruri, fiind afectati peste 150.000 de pasageri, transmite Reuters.

In urma esecului negocierilor cu conducerea companiei referitoare la programele de pensionare anticipata, pilotii, reprezentati de sindicatul Vereinigung Cockpit (VC), au incetat activitatea luni, ora 11,00 GMT, pana marti, ora 22,59 GMT, pe zborurile pe distante scurte si medii, precum si marti intre orele 02,00 — 22,59 GMT, pentru zborurile pe distante lungi si Cargo, se arata intr-un comunicat de presa al sindicatului.

CITESTE SI: SASE CURSE aeriene de pe Aeroportul Otopeni, anulate marti din cauza GREVEI PILOTILOR de la Lufthansa 

Germanwings, filiala low-cost a Lufthansa, nu va fi implicata in actiunile greviste, a adaugat sindicatul.  Pilotii de la Lufthansa, cea mai mare companie aeriana europeana, au organizat deja mai multe actiuni de protest in acest an, care au afectat mii de pasageri, din cauza intentiei echipei de conducere de a elimina sistemul de pensionare anticipata care le permite sa se pensioneze la 55 de ani.

Pilotii vor sa-si pastreze posibilitatea de a se pensiona anticipat la 55 de ani cu 60% din salariu, inainte de a ajunge la varsta oficiala de pensionare — de 65 de ani. 

CITESTE SI: PILOTII de la LUFTHANSA, din nou in GREVA

Conducerea Lufthansa a anuntat ca a facut concesii in recentele negocieri cu sindicatele, acordand pilotilor inclusiv o majorare salariala de 5%. Anul acesta, grevele repetate au redus cu 160 de milioane de dolari profitul operational al companiei.

Sursa foto: bild.de