GREVA PILOTILOR de la LUFTHANSA a anulat OPT CURSE aeriene din Romania

Un numar de cinci curse aeriene care urmau sa decoleze miercuri de pe Aeroportul International Henri Coanda spre Frankfurt si Munchen au fost anulate, iar alte trei curse din Germania nu au mai ajuns in Romania, din cauza GREVEI PILOTILOR companiei aeriene germane LUFTHANSA, a declarat Teo Postelnicu, reprezentant al serviciului Comunicare al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

“Per total este vorba despre un numar de opt zboruri, respectiv cinci catre Munchen sau dinspre si trei Frankfurt. Concret, este vorba de doua curse dus-intors Munchen plus un zbor dus, si o cursa dus-intors Frankfurt si unul dus catre Frankfurt”, a explicat Teo Postelnicu, citat de Agerpres.

Potrivit unor surse oficiale, cateva sute de persoane ar fi afectate de anularea acestor curse.

Citeste si: GREVA LUFTHANSA: Pilotii companiei aeriene germane isi reiau, miercuri, PROTESTELE

Operatorul aerian german LUFTHANSA a anuntat ca va anula miercuri 750 de zboruri pe distante scurte si medii, adica aproape jumatate din totalul curselor, din cauza grevei pilotilor, situatie care va afecta 80.000 de pasageri.

PILOTII LUFTHANSA au decis sa continue si joi greva inceputa miercuri, care afecteaza zborurile pe distante scurte si medii din toata Germania.

Sindicatul Pilotilor — Vereinigung Cockpit (VC) — a anuntat ca joi vor fi afectate si zborurile pe distante lungi si cele de marfa, o decizie pe care reprezentantii Lufthansa au numit-o “de neinteles”.

“In loc sa negocieze o solutie sustenabila pentru viitor, VC ii nedreptateste pe clientii nostri din intreaga lume”, se arata intr-un comunicat al companiei germane. Este a doua greva din acest an si a 12-a cauzata de sistemul de pensionare anticipata.

Actiunea de protest nu va afecta, in schimb, subsidiarele Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Swiss Airlines, Austrian Airlines.

Citeste si: CURSE ANULATE AEROPORTUL OTOPENI. SAPTE CURSE aeriene spre Italia, ANULATE vineri pe Otopeni din cauza unei GREVE

Cockpit, sindicat care are aproximativ 9.300 de membri, se opune intentiei conducerii LUFTHANSA de a elimina sistemul de pensionare anticipata, care le permite pilotilor sa iasa la pensie la 55 de ani. Astfel, pilotii de la Lufthansa vor sa mentina posibilitatea de a se pensiona anticipat la 55 de ani cu 60 la suta din salariu, inainte de a ajunge la varsta oficiala de pensionare de 65 de ani.

GREVELE PILOTILOR si a personalului de securitate a costat LUFTHANSA 232 de milioane de euro in 2014.

Grupul LUFTHANSA, care cuprinde mai multe companii ariene, trece de mai multe luni printr-o perioada dificila, din cauza grevelor repetate ale pilotilor. Ultima actiune de protest a afectat zborurile Germanwings timp de doua zile, la mijlocul lunii februarie, cand aproape 340 de zboruri cu plecare din Germania au fost anulate.

Sursa foto: epochtimes.romania.com