GREVA pilotilor de la LUFTHANSA continua

Unul dintre principalele sindicate ale pilotilor din Germania i-a indemnat la o noua incetare a activitatii pe pilotii LUFTHANSA de pe zboruri de lung curier si marfa joi, din cauza unui conflict cu privire la indemnizatiile de iesire la pensie.

GREVA, a 11-a incepand din aprilie, care urmeaza unei incetari a lucrului timp de 36 de ore ce s-a incheiat marti la miezul noptii, a fost anuntata pentru joi, la ora locala 03.00 (04.00, ora Romaniei), pana la ora locala 23.59 (vineri, 00.59, ora Romaniei), de catre sindicatul pilotilor Vereinigung Cockpit, intr-un comunicat emis marti seara.

Conflictul social declansat in primavara s-a intensificat in compania aeriene germana in ultimele zile, printr-o greva de 36 de ore, de luni de la miezul noptii, care a condus la anularea a peste 1.000 de zboruri.

Citeste si: GREVA LUFTHANSA: Protestul PILOTILOR va afecta peste 150.000 de PASAGERI

Aceste anulari au vizat legaturi atat cu plecare, cat si cu sosire la Frankfurt, dar si de pe numeroase aeroporturi internationale, ca Londra, Seul, Dubai, Tel Aviv sau Buenos Aires.

Filialele Germanwings si zborurile pe distanta scurta si medie nu sunt, in schimb, afectate de GREVA de joi, a precizat sindicatul.

Citeste si: PILOTII de la LUFTHANSA, din nou in GREVA

Pilotii LUFTHANSA se opun modificarii unor conditii la finalul carierei. Ei vor sa pastreze posibilitatea de a se pensiona anticipat la 55 de ani, cu 60 la suta din salariu pana la varsta oficiala de pensionare, de 65 de ani.

LUFTHANSA reuseste uneori sa evite problemele cauzate de GREVE, punand sa zboare alti piloti, dintre care unii ocupa alte functii in cadrul companiei, si avertizandu-i in avans pe pasageri.

Sursa foto: adevarul.ro