Grevă Salina Slănic Prahova: 80 de mineri protestează de 20 de ore în subteran

80 de mineri protestează în subteran de aproape 20 de ore la Salina Slănic Prahova și alți peste 100 de angajați sunt în grevă. Oamenii spun că s-au săturat să lucreze pe salariu minim, cu utilaje vechi de zeci de ani, ce le pun viețile în pericol.

Liderul de sindicat al minerilor de la Slănic, Alexandru Drăgoi, susține că activitatea salinei va rămâne blocată până când conducerea va veni cu o oferta pe măsura cerințelor angajaților. “La momentul de față, toată activitatea este blocată. Sunt 80 de mineri care protestează în subteran, iar restul până la 212 angajați protestează la suprafață. Oamenii s-au săturat să lucreze pe salariul minim. La un brut de 1.900 lei, după impozitare, minerului îi mai ramân 1.500 lei. Cum poți trăi cu acești bani?”, a declarat pentru ziare.com Alexandru Drăgoi.

Liderul de sindicat al minerilor a mai spus și că în mina de la Slănic nu s-a mai investit de 40 de ani, iar riscurile pe care și le asumă minerii, în aceste condiții, sunt foarte mari. “Nu s-a întâmplat încă nicio tragedie, din fericire. Încercăm să prevenim acest lucru. La noi, de zeci de ani nu s-a mai făcut nimic. Totul se dărâmă. Lucrăm cu utilaje vechi de 40 de ani, unele deja casate”, a mai spus liderul de sindicat.

Alexandru Drăgoi a declarat că protestul nu se va opri până când angajații nu vor primi o oferta salarială competitivă și nu se vor stabili priorități pentru investiții.

Sursă foto: realitatea