GRINDEANU a pus SEF la VAMI un personaj arestat pentru CONTRABANDA cu TIGARI

Puse cap ca cap, doua stiri aparent banale, daca tinem cont de realitatile romanesti ale momentului, scot la iveala un fapt ingrijorator: premierul Sorin Grindeanu urmeaza a numeasca sef la Vami o persoana acuzata de contrabanda.

Seful Directiei Pentru Accize si Operatiuni Vamale Bucuresti, LUCIAN COTIZO, pentru ca despre el este vorba, a fost retinut in 2011 de procurorii DNA, alaturi de alte 28 de persoane, intr-un dosar care vizeaza acuzatii de contrabanda si evaziune fiscala in Portul Constanta Sud Agigea.

Alaturi de LUCIAN COTIZO, au ajuns dupa gratii si alte „VIP-uri”, cum ar fi Laurentiu Mironescu- fost secretar general al MAI, Adrian Sorin Patrascu – director adjunct la Grupul de Nave al Politiei de Frontiera Constanta, Eugen Bogatu – fost director in cadrul Administratiei Porturilor Maritime Constanta, Sunai Cadar – seful Vamii Agigea si fostii sefi de la aceeasi vama  Liviu Durbac  si Alin Pilca.

Joi, site-ul Economica.net publica stirea inlocuirii lui Dorel Fronea cu LUCIAN COTIZO la sefia Vamilor. Anuntul a survenit chiar in timp ce Dorel Fronea, actualul sef al Autoritatii Nationale a Vamilor, gazduia la Palatul Parlamentului o conferinta internationala pentru combaterea contrabandei, la care au participat sefii Vamilor din Republica Moldova, Bulgaria, si adjunctii din Serbia, Ucraina, Ungaria.

Seful ANAF, Bogdan Stan, a tinut  chiar sa-i multumeasca public lui Dorel Fronea pentru rezultatele Operatiunii Scut, incununata cu descoperirea unui container cu 14 milioane de tigari in Portul Constanta  si a anuntat ca a decis continuarea acestei operatiuni. Cu toate acestea, vineri dimineata Stan i-a comunicat lui Fronea ca incepand de luni va fi inlocuit cu LUCIAN COTIZO, au declarat pentru Romania libera surse din ANAF.

Tinand cont de cele intamplate in primavara lui 2011, Guvernul Grindeanu este cat pe ce sa gireze numirea unui presupus contrabandist la sefia Vamilor.

Sursa text: romania libera