GRINDEANU explica „SCHEMA”: Eu le spuneam ministrilor un lucru, iar de la partid le veneau alte directive si alta comunicare

Premierul Sorin Grindeanu a respins, joi seara, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Victoria, criticile pe care liderul PSD, Liviu Dragnea, i le-a adresat legate de lipsa de comunicare cu ministrii, afirmand ca membrii Executivului primeau “alte directive si alta comunicare de la partid” si a dat ca exemplu impozitul pe gospodarie, cand le-a cerut acestora sa nu mai comunice public, dar a fost ignorat pentru ca s-au primit alte directive pe linie de partid, informeaza News.ro.

”O minciuna la care vreau sa raspund este cea in care (Liviu Dragnea – n.r.) spunea ca toti ministrii au avut o problema, nu puteau sa comunice cu mine, de aici marea problema a acestui guvern. (…) V-as ruga sa va puneti in postura acestor ministri care, sigur, au fost alesi si numiti de domnul Liviu Dragnea  – de aceea e responsabil domnul Dragnea si de aceea trebuie sa-si dea demisia daca lucrurile nu au functionat asa cum trebuie. Cum sa lucreze acesti ministri daca eu le spuneam un lucru, iar de la partid le veneau alte directive si alta comunicare”, a declarat premierul, la Palatul Victoria.

Sorin Grindeanu a tinut sa dea un exemplu in acest sens si a amintit de sedinta de guvern in care le-a cerut ministrilor sa nu mai iasa public si sa comunice pe subiecte care nu sunt de domeniul lor, in acea perioada dezbatandu-se intens tema impozitului pe gospodarie. Dupa ce le-a solicitat public acest lucru, ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, sustinator al liderului PSD, Liviu Dragnea, a participat la o emisiune in care a vorbit despre respectivul impozit.

”Atunci cand se apucasera unii sa comunice despre impozitul pe gospodarie, le-am spus in sedinta de guvern sa inceteze aceasta comunicare si ca singurul care poate sa comunice este ministrul Finantelor in momentul in care se finalizeaza acea analiza si in care vom lua hotararea de a aplica aceasta masura. Ce s-a intamplat? Seara, la televizor la plansa cine era… cu desene, cu tot. Ce sa creada ceilalti ministri? In aceeasi seara…”, a spus Grindeanu.

Sursa foto: realitatea