Gripa aviara a facut 11 victime in Chile

Gripa aviara a facut unsprezece victime in zona de nord a statului Chile! Ministerul Sanatatii din aceasta tara si-a exprimat ingrijorarea fata de raspandirea virusului AH1N1 in regiunea Tarapaca, din nordul statului Chile, unde au fost inregistrate de sapte ori mai multe cazuri decat in restul tarii, si unde au decedat cel putin 11 persoane.

Gripa aviara continua sa faca victime in Chile, guvernul din aceasta tara confirmand decesul celor unsprezece oameni afectati de virusul AH1N1. “Media persoanelor afectate in tara este de 24 la suta de mii de locuitori, iar in regiunea Tarapaca, in ultimele sapte zile, proportia a fost de 148 la suta de mii de locuitori” a declarat Enrique Paris, presedintele Colegiului Medical din Chile.

Paris a recomandat suspendarea festivalului Fiesta de la Tirana, din perioada 15-17 iulie, unde sunt asteptate peste 200 de mii de persoane, un eveniment unde virusul se poate propaga rapid, in timp ce Jaime Manalich, ministrul Sanatatii, a confirmat ca va trimite 115.000 de doze de vaccin la Tarapaca.

Sursa foto:adevarul.ro