Gripa aviara la Aeroportul Sibiu? Un angajat a murit, alti doi sunt in spital

Suspiciune de gripa aviara la Aeroportul International din Sibiu. Asta dupa ce un angajat a murit, iar alti doi se afla internati la Spitalul Judetean Sibiu cu probleme respiratorii.

Cei doi angajati ai Aeroportului din Sibiu erau in concediu medical si au fost internati, marti seara, cu simptome ale unor afectiuni respiratorii. Luni, un coleg al acestora care avea simptome similare a murit.

Deocamdata nu se stie de ce a decedat angajatul aeroportului, insa motivul ar fi o complicatie de natura virala. In prezent se asteapta rezultatul probelor recoltate pentru a se stabili exact cauza infectiei.

“Concluzia acestor analize va fi aflata in cursul zilei de azi (n.r. miecuri). Se va verifica daca este o gripa banala sau este un alt virus. Cei doi prezinta simptome usoare de gripa. Numai pentru faptul ca cei doi vin de la locul unde a fost si primul pacient, colegii au ales sa ii retina”, a declarat Raed Arafat, secretar in Ministerul Sanatatii, la Digi24.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Sibiu, Decebal Todarita, a declarat la randul sau, pentru Mediafax, ca doi barbati, angajati ai Aeroportului din Sibiu, au ajuns, marti seara, la Unitatea de Primiri Urgente, cu simptome ale unor afectiuni respiratorii.

“Cei doi barbati erau in concediu medical pentru afectiuni respiratorii, diagnosticul unuia dintre ei fiind de pneumonie interstitiala. In cursul zilei de luni, un coleg al lor, sosit la spital cu simptome asemanatoare, a decedat, iar in aceasta seara conducerea aeroportului a decis sa ii trimita si pe cei doi la spital, pentru supraveghere si analize”, a declarat Todarita.

Potrivit acestuia, cei doi pacienti, in varsta de 22, respectiv 26 de ani, au fost internati la Sectia de Boli Infectioase a spitalului, fiind izolati de restul bolnavilor si urmand sa li se recolteze probe pentru a stabili daca este vorba despre vreun tip de gripa. 

Cei doi angajati internati aseara au varste de 22 si, respectiv, 26 de ani si lucreaza la departamentul de incarcat/descarcat bagaje.  

Todarita a precizat ca si pacientului care a murit luni si care avea 38 de ani i s-au recoltat astfel de probe, rezultatele nefiind deocamdata gata.

Foto: novatv.ro