GRIPA PORCINA a ajuns la granita ROMANIEI

Epidemia de GRIPA PORCINA, VIRUSUL AH1N1, din Ucraina a facut autoritatile romanesti sa intre in alerta si sa ia MASURI SUPLIMENTARE la granita. Sambata, s-a convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta la Palatul Administrativ Suceava pentru a se lua masurile necesare, transmite Monitorul de Suceava.

Astfel, in urma sedintei, s-a decis constituirea unui punct de asistenta medicala cu functionare pe intreaga perioada a epidemiei in punctul de trecere a frontierei Siret, iar masura a si fost pusa in aplicare sambata. De asemenea, s-a hotarat sa fie vaccinat intreg personalul ce lucreaza in punctele de trecere a frontierei cu Ucraina si instruirea acestuia cu privire la identificarea persoanelor potential contaminate cu VIRUSUL AH1N1.

CITESTE SI: VIRUSUL A/H1N1 PESTE O SUTA DE DECESE DIN CAUZA GRIPEI PORCINE IN RUSIA

S-au cerut si doze suplimentare de vaccin de catre DSP Suceava de la Ministerul Sanatatii. Autoritatile au mai hotarat sa realizeze pliante cu masuri preventive privind epidemia de GRIPA PORCINA de catre DSP Suceava si ISU Suceava, cu finantare de la Consiliul Judetean Suceava, si distribuirea acestora in punctele de trecere a frontierei, locuri publice, institutii publice si unitati de invatamant din judet.

De asemenea, la sedinta de sambata s-a mai hotarat “distribuirea de mijloace de protectie individuala si colectiva personalului ce deserveste punctele de trece a frontierei cu Ucraina”. Zeci de persoane au murit recent in Ucraina din cauza GRIPEI PORCINE. Potrivit datelor oficiale, in Suceava au fost identificate clinic doua cazuri de gripa (dupa simptome si semne clinice), dar nu au fost confirmate de laboratorul Institutului Cantacuzino Bucuresti.

Sursa foto: monitorul de suceava