GRIPA SEZONIERA face VICTIME. Sapte pacienti au MURIT la Spitalul Judetean din Pitesti

Sapte dintre cei 16 pacienti internati in luna februarie la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) din Pitesti cu gripa sezoniera au murit, in toate cazurile de deces fiind vorba de pacienti care aveau si alte afectiuni asociate, au anuntat, marti, reprezentantii unitatii medicale, informeaza Realitatea.

Potrivit unui comunicat al SJU Pitesti, intre 1 si 29 februarie au fost recoltate si trimise la Institutul Cantacuzino 25 de teste pentru gripa de la bolnavii la care a existat suspiciunea de infectie respiratorie virala. Dintre acestea, noua au fost negative, iar 16 au fost pozitive pentru gripa sezoniera.

“Pacientii s-au prezentat in UPU cu simptomatologie respiratorie severa, cu stare generala alterata, cu patologie asociata (obezitate de tip morbid, diabet zaharat, hepatopatie cronica, TBC in antecedente, pancitopenie, insuficienta cardiaca). Bolnavii au beneficiat in cursul internarii de terapie intensiva sustinuta (ventilatie neinvaziva, intubatie, ventilatie mecanica, hemodiafiltrare, antibioterapie cu spectru larg, antivirale, antifungice, corticoterapie, bronhodilatatoare), adaptata la fiecare caz in parte”, se precizeaza in comunicatul citat de Agerpres.

Sapte dintre bolnavi, cu varste intre 36 si 70 de ani, au decedat in urma unor complicatii pulmonare — suprainfectie bacteriana pe fond de imunitate scazuta, multiple comorbiditati si decompensarea unor afectiuni cronice, conform aceleiasi surse.

In prezent, in sectia de terapie intensiva a SJU Pitesti mai sunt internati patru bolnavi dintre cei 16 care au fost confirmati pozitiv cu gripa sezoniera.

Sursa foto: jurnaldeziarist