Gruia Stoica si Doru Bostina, trimisi in judecata de DNA

Gruia Stoica, patronul Grupului Feroviar Roman (GFR), si avocatul Doru Bostina au fost trimisi in judecata, miercuri, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Gruia Stoica se afla in arest preventiv de spatamana trecuta, atunci cand a primit un mandat de 29 de zile.

Gruia Stoica este acuzat de cumparare de influenta dupa ce a vrut sa dea mita suma de trei milioane de euro pentru a obtine detaliile unei licitatii publice lansata in luna mai 2013 de SC Complexul Energetic Oltenia SA Targu Jiu, avand ca obiect servicii de transport feroviar de carbune pentru sucursala Electrocentrale Craiova II, sucursala Electrocentrale Isalnita si sucursala Electrocentrale Turceni, contract cu o valoare foarte mare.

Citeste si: Gruia Stoica incearca, din nou, sa iasa din arest

Miercuri dimineata, Gruia Stoica s-a prezentat in fata judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) in speranta ca va reusi, gratie unui al doilea recurs formulat de avocatii sai, sa reuseasca sa-i convinga pe magistrati sa-i inlocuiasca arestul preventiv in arest la domiciliu sau in punerea in libertatea sun control judiciar.

In schimb, Gruia Stoica s-a ales cu trimiterea in judecata din partea procurorilor DNA care instrumenteaza dosarul in care acesta este invinuit de cumparare de influenta. 

Sursa foto: gandul.info