Gruia Stoica, suparat pe reprezentantii statului: Nu uitati ca traiti din banii platiti de companiile private!

Gruia Stoica, proprietarul grupului Grampet, din care face parte si compania GFR, cere mai multa intelegere din partea reprezentantilor statului. Afaceristul isi motiveaza cerinta prin faptul ca statul primeste bani multi din mediul de afaceri.

“Nu avem nevoie de presiuni. Trebuie sa existe oarecum o simbioza intre institutiile statului si intre noi, oamenii de afaceri. Este clar ca avem nevoie de institutii puternice care sa ne protejeze, dar avem nevoie si de confortul necesar pentru ca sa putem crea, sa putem dezvolta. Orice intalnire, cu oricare organism, ca-i politic, ca-i de stat sau ca sunt ministri, se interpreteaza.

Odata imi aduc aminte ca am stat doi ani de zile pana sa ma primeasca un ministru, desi eu aveam 36% din piata de transport, si vorbesc pe segmentul meu. Dupa doi ani de zile, ajung, stam de vorba, si-mi spune de mai multe ori ‘Da, strategia asta n-am ascultat-o niciodata si este strategie nationala si regionala’. Pai zic: ‘Si stunci de ce a trebuit sa pierdem doi ani de zile?'”, a afirmat Gruia Stoica, la o conferinta organizata la BNR, citat de Mediafax.

Stoica  sustine ca reprezentantii statului trebuie sa inteleaga ca si ei traiesc din taxele si impozitele platite de companiile private.

In luna iunie, GFR a castigat procesul de privatizare a companiei de stat CFR Marfa, pretul oferit fiind de 202 milioane euro pentru 51% din actiuni.

Tranzactia nu a fost finalizata insa pana la termenul limita, de 14 octombrie, deoarece nu s-au indeplinit doua conditii obligatorii, anume ca unele banci creditoare ale CFR Marfa nu si-au dat acordul pentru schimbarea actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunta asupra operatiunii.