Gruia Stoica vrea sa ceara o ordonanta presedintiala pentru privatizarea CFR Marfa

Omul de afaceri Gruia Stoica, care detine Grup Feroviar Roman (GFR), a declarat ca analizeaza posibilitatea de a cere o ordonanta presedintiala pentru ca procesul de privatizare al CFR Marfa sa poata continua.

“Analizam posibilitatea de a cere o ordonanta presedintiala sa putem sa continuam procedura de privatizare, sa adaptam Hotararea Guvernului la cerintele europene”, a declarat Gruia Stoica.

Gruia Stoica a mai spus ca nu doreste sa dea statul in judecata, insa nici nu accepta ca statul sa ramana cu banii depusi drept garantie.

“Nu am dorit sa facem privatizare la televizor. (…) Pentru a risipi orice indoiala a GFR de a achita restul de 172 de milioane de euro, doresc sa informez ca am anuntat vanzatorul in legatura cu disponibilitatea noastra de a face plata, dar si vanzatorul sa isi indeplineasca obligatiile. In absenta acestora, GFR nu are baza legala sa efectueze platile. Nu doresc neaparat sa dau statul in judecata, insa nu are cum sa ramana statul cu cele 10 milioane de euro. Sunt trist si dezamagit ca nu avem incheiata astazi o privatizare de succes cu o companie romaneasca ce opereaza de 13 ani de zile pe calea ferata. Nu ne-am dus sa cumparam televiziuni sau altceva, ne-am dus sa cumparam o societate care opereaza pe caile ferate”, a mai spus Stoica, patronul GFR.

Foto: Antena 3