Grup specializat in inselaciuni prin METODA “ACCIDENTUL”, destructurat de politistii bucuresteni

Politistii Capitalei, cu sprijinul Directiei de Operatiuni Speciale din IGPR, au pus in aplicare in cursul zilei de joi opt mandate de perchezitie, in vederea destructurarii unui grup specializat in comiterea de infractiuni de inselaciune prin METODA ,,ACCIDENTUL”.

Astfel, pe fondul unor sesizari primite in perioada aprilie-mai, politistii bucuresteni au reusit identificarea unui grup format din zece persoane care, folosind calitati mincinoase, sub pretextul ca sunt rude implicate in accidente rutiere cu victime, le determinau pe victime sa le transmita diverse sume de bani.

Cu ocazia perchezitiilor efectuate in cursul zilei de joi, atat pe raza municipiului Bucuresti cat si in judetul Giurgiu, politistii Capitalei au identificat si ridicat mai multe telefoane mobile si cartele SIM.

Citeste si: INSELACIUNI PRIN TELEFON, din inchisoare

Totodata, au fost ridicate bijuterii din aur, in valoare de  aproximativ 10.000 lei, precum si sumele de 4.000 de euro, 3.400 de lei si 320 de dolari americani.

Politistii bucuresteni au stabilit faptul ca grupul infractional este format din sase barbati si patru femei, cu varste cuprinse intre 21 si 54 de ani, banuiti de savarsirea a 13 infractiuni de inselaciune, trei dintre acestea fiind ramase in forma de tentativa.

Citeste si: Metoda “Accidentul”, grup infractional destructurat

Prejudiciul total a fost estimat la suma de 94.000 de lei, recuperat partial de politistii bucuresteni.

Cercetarile sunt continuate de judiciaristii Capitalei, sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune si complicitate la inselaciune, precum si tentativa la inselaciune, cu patru banuiti in stare de retinere, patru arestati in alta cauza si doi dintre cei in cauza in stare de libertate.

Sursa foto: ziuanews.ro