GRUPARE INFRACTIONALA specializata in inselaciuni, DESTRUCTURATA de politisti

Politistii specializati in investigarea fraudelor din Dambovita au DESTRUCTURAT o GRUPARE INFRACTIONALA, formata din 30 de persoane de cetatenie romana, irlandeza, ceha si poloneza, specializata in comiterea de infractiuni de inselaciune pe teritoriul mai multor tari din Uniunea Europeana, a anuntat duminica IGPR.

Potrivit sursei citate, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor – IPJ Dambovita, cu sprijinul politistilor din cadrul IPJ Hunedoara si IPJ Bihor, la data de 19 iulie, au depistat si au identificat 30 de persoane banuite de comiterea mai multor infractiuni de inselaciune, pe teritoriul mai multor tari din Uniunea Europeana.

Din cercetari, a rezultat ca membrii gruparii se deplasau la sediile unor societati comerciale, carora le prezentau oferte foarte avantajoase pentru executarea unor lucrari de asfaltare, in localitatile unde acestea aveau sedii.

Dupa ce agentii economici achitau suma ceruta de membrii gruparii pentru lucrarile de asfaltare a curtilor societatilor, acestia plecau fara a mai executa lucrarile, sub pretextul ca au nevoie de materii prime pentru finalizarea lucrarilor.

Doi dintre membrii gruparii, un barbat de cetatenie irlandeza, de 33 de ani, si un barbat, de 44 de ani, din Marea Britanie, au emise pe numele lor mandate europene de arestare, de catre autoritatile judiciare din Franta, pentru comiterea de infractiuni din sfera criminalitatii organizate.

Un numar de 12 persoane au fost conduse la sediul IPJ Dambovita, pentru continuarea cercetarilor.

Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul IGPR.

Sursa foto: replicaonline.ro