Grupare specializata in SKIMMING, destructurata de politisti

Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti si procurorii DIICOT–ST Bucuresti au destructurat o grupare infractionala specializata in confectionarea de dispozitive artizanale destinate clonarii cardurilor bancare si instalarea acestora la ATM-uri, a anuntat Inspectoratul General al Politiei Romane.

Potrivit sursei ciate. pentru probarea activitatii infractionale a celor cinci membri ai gruparii, la data de 14 octombrie, au fost efectuate zece perchezitii la diferite imobile folosite de acestia. 

In urma acestor activitati au fost identificate si ridicate mai multe medii de stocare a datelor, laptop-uri, hard disk-uri, telefoane mobile, carduri bancare si de fidelitate.

Citeste si: GRUPARE specializata in FRAUDE INFORMATICE, destructurata in COLABORARE cu FBI

Cei in cauza au fost condusi la sediul DIICOT-ST Bucuresti pentru efectuarea de audieri si cercetari, fata de acestia fiind dispusa masura preventiva a controlului judiciar.

Investigatiile in cauza au inceput cu sase sase luni in urma, iar din ancheta au rezultat indicii ca membrii gruparii ar fi detinut instrumentele si tehnica necesara confectionarii dispozitivelor de SKIMMING si ca ar fi confectionat astfel de dispozitive. De asemenea, dispozitivele in cauza erau testate pe bancomate din Bucuresti pentru a verifica daca functioneaza corect, precum si pentru a efectua probele pentru eventualii cumparatori.

Fata de cele cinci persoane a fost inceputa urmarirea penala sub aspectul savârsirii infractiunilor de initiere, constituire si aderare la un  grup infractional organizat, detinerea de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Citeste si: Cum descopera FBI hackerii din Romania

Actiunea s-a desfasurat cu sprijinul BSIJ. Activitatile desfasurate in cauza au beneficiat de suportul de specialitate al DIPI.

Sursa foto: europol.europa.eu