GRUPARE TRANSFONTALIERA specializata in TRAFIC DE PERSOANE si PROXENETISM, DESTRUCTURATA de politisti

Politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Craiova si Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au efectuat, joi dimineata, 15 perchezitii domiciliare, pentru destructurarea unei grupari infractionale organizate, specializata in trafic de minori si proxenetism, se arata intr-un comunicat de presa al Inspectoratului General al Politiei Romane.

Potrivit sursei citate, din cercetari a reiesit ca, in perioada iunie 2014 – martie 2015, membrii gruparii ar fi recrutat mai multe minore, pe care le-ar fi exploatat, prin obligarea la practicarea prostitutiei, pe raza muncipiului Craiova si in Italia, Germania sau Irlanda, incasand bani obtinuti din aceste activitati.

Citeste si: PERCHEZITII in BUCURESTI si ILFOV intr-un dosar de EVAZIUNE FISCALA cu un PREJUDICIU URIAS

In cazul unor victime, recrutarea, adapostirea si/sau transportarea in scopul exploatarii sexuale s-ar fi realizat prin inducere in eroare (promisiuni de concubinaj sau casatorie) sau  prin constrangere fizica si psihica.

Totodata, o parte dintre victime ar fi fost trecute fraudulos frontiera de stat de catre membrii gruparii, prin prezentarea unor acte de identitate false sau declaratii false de consimtamant ale parintilor la plecarea in strainatate a copilului  minor.

Citeste si: PERCHEZITII DNA la JUDECATORIA MACIN intr-un dosar de CORUPTIE si FALS

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova au fost aduse, in vederea audierii, 11 persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre  Departamentul de Informatii si Protectie Interna.

Sursa foto: ziare.com