Gruparea jihadista STAT ISLAMIC a REVENDICAT atacul asupra Muzeului Bardo din Tunis

Gruparea jihadista Stat Islamic a revendicat, intr-un mesaj audio, atacul armat de miercuri comis asupra Muzeului Bardo din Tunis, in care si-au pierdut viata 23 de persoane, majoritatea fiind turisti straini, informeaza joi AFP si Reuters.

In mesaj au fost laudati cei doi atacatori, inarmati cu mitraliere si bombe, si care in inregistrarea audio sunt numiti “cavaleri ai Statului Islamic”. Gruparea jihadista a amenintat ca Tu1nisia va mai fi vizata si de alte atacuri.

CITESTE SI: TUNISIA: 22 DE MORTI, DINTRE CARE 20 DE TURISTI IN ATENTATUL TERORIST DE LA MUZEUL BARDO. UPDATE 

Potrivit inregistrarii, citata de postul de radio francez Europe-1, cei doi jihadisti autori ai atacului erau tunisieni si tinta actiunii lor a fost de la bun inceput Muzeul Bardo si nu parlamentul Tunisiei, situat in apropiere.

Douazeci si trei de persoane, printre care 20 turisti straini, au fost ucise miercuri in atacul de la Muzeul Bardo din Tunis. Turistii au fost atacati in timp ce paraseau autocarul care ii adusese la Muzeul Bardo. Doua ore mai tarziu, fortele de securitate tunisiene au lansat o operatiune in care au eliminat doi atacatori, alti doi sau trei scapand si fiind dati in urmarire, potrivit televiziunii nationale tunisiene.

CITESTE SI: SERIE DE ATACURI ARMATE IN ARIZONA: UN MORT SI CINCI RANITI

Premierul tunisian Habib Essid a precizat ca autorii atacului au fost identificati ca fiind Yassine Abidi si Hatem Khachnaoui.

Conform AFP, presedintia tunisiana a anuntat joi ca au fost arestate noua persoane ce au legatura cu cei doi atacatori ucisi miercuri de fortele de securitate tunisiene la Muzeul Bardo.