Gruparea Stat ISlamic a difuzat o noua inregistrare video cu ostaticul britanic John Cantlie

Gruparea terorista Stat Islamic a difuzat, vineri, o noua inregistrare video cu ostaticul britanic John Cantlie, care relateaza despre esuarea unei operatiuni a Statele Unite pentru salvarea ostaticilor in Siria, anunta postul britanic Sky News, in pagina electronica.

“Va voi vorbi despre eşecul operatiunii americane pentru salvarea noastra şi cum e sa te simti lasat sa mori de catre propriul Guvern”, declara Cantlie, intr-o inregistrare video de noua minute.

“Americanii au incercat pe 4 iulie sa ne salveze din inchisoare cu ajutorul unor elicoptere Black Hawk, drone şi avioane de lupta. insa operatiunea a eşuat, deoarece cu putin timp inainte am fost transportati intr-o alta locatie”, a adaugat jurnalistul in vârsta de 43 de ani.

“De ce ei (Statele Unite şi M.Britanie) au pus vietile noastre in pericol, când puteau negocia in mod paşnic?”, şi-a exprimat indignarea Cantlie, afirmând ca ostaticii au fost “lasati sa moara” de tarile lor.

“Voi pleda in continuare impotriva acestor actiuni militare, cat timp jihadiştii ma lasa sa traiesc”, a adaugat el.

Un purtator de cuvant al Ministerului britanic de Externe a declarat ca Londra analizeaza autenticitatea acestei inregistrari video.

John Cantlie a fost rapit in Siria in noiembrie 2012, in timp ce relata despre razboiul civil. Islamiştii au executat patru ostatici, doi americani şi doi britanici.

El a aparut intr-o serie de inregistrari video de propaganda ale SI pentru a contracara relatarile presei occidentale despre conflict.