Gruparea STAT ISLAMIC a PUBLICAT o INREGISTRARE VIDEO cu UCIDEREA unor CRESTINI etiopieni in LIBIA

Gruparea Stat Islamic (SI) a publicat duminica o inregistrare video care prezinta uciderea a doua grupuri de crestini etiopieni de catre jihadisti in Libia, informeaza AFP, DPA si Reuters, citate de Agerpres.

Inregistrarea video de 29 de minute, publicata pe site-urile jihadiste, prezinta un grup de cel putin 12 barbati decapitati pe o plaja si un alt grup de 16 barbati impuscati intr-o zona pustie. Victimele sunt prezentate in inregistrarea video drept membri ‘ai bisericii etiopiene inamice’.

Cei 12 barbati, imbracati in costume portocalii, sunt dusi pe o plaja inainte de a fi obligati sa se intinda pe jos si decapitati cu un cutit. In acelasi timp, intr-o zona pustie, 16 barbati imbracati in costume negre sunt impuscati de aproape.

CITESTE SI: ATENTAT SINUCIGAS IN AFGANISTAN: STATUL ISLAMIC a revendicat ATACUL DE LA JALALABAD

Un barbat imbracat in negru vorbeste limba engleza, in timp ce ceilalti calai, cate unul in spatele fiecarui prizonier, sunt imbracati in uniforme militare si sunt tacuti. Toti poarta masti.

Imaginile cu executiile incheie inregistrarea video de 29 de minute. Mai inainte, se pot vedea barbati prezentati drept crestini sirieni explicand ca jihadistii le-au oferit posibilitatea de a converti la islam sau de a plati o suma de bani, ei alegand sa dea bani.

CITESTE SI: ATENTATE SINUCIGASE ale STATULUI ISLAMIC la cea mai mare RAFINARIE DE PETROL din IRAK

La mijlocul lunii februarie, SI a difuzat o inregistrare video care arata decapitarea a 21 de barbati, majoritatea egipteni de confesiune copta, pe o plaja, intr-o cadru asemanator cu cel din inregistrarea publicata duminica.

Sursa foto www.psnews.ro