Gruparea STAT ISLAMIC a REVENDICAT atentatele din YEMEN in care au murit peste 142 de persoane

Gruparea terorista Stat Islamic a revendicat atentatele care s-au soldat vineri cu 142 de morti in Yemen, conform unui comunicat publicat pe internet si semnat de ramura SI din Yemen, relateaza AFP si Reuters.

In capitala Sanaa au avut loc trei atentate sinucigase care au vizat doua moschei in care se rugau membri ai militiei siite Houthi, care a preluat puterea la Sanaa la inceputul anului.

Un al patrulea atac sinucigas a avut loc in fata unei moschei din Saada, din nordul tarii, regiunea din care provin rebelii Houthi. Conform Xinhua, un alt atac a avizat o cladire guvernamentala din orasul Saada.

CITESTE SI: YEMEN: CEL PUTIN 120 DE MORTI SI PESTE 300 DE RANITI IN PATRU ATACURI CU BOMBA 

Sunt primele atacuri revendicate de gruparea SI in Yemen, unde organizatia cea mai bine implantata este Al-Qaida, care comite atacuri frecvente asupra Houthi si a fortelor de securitate.

In comunicat, “provincia Sanaa” a SI da asigurari ca aceste atacuri nu sunt decat “partea vizibila a icebergului” si ca in curand vor urma si altele impotriva Houthi.

Gruparea jihadista sustine ca cinci kamikaze au fost implicati in comiterea atentatelor. Patru dintre ei s-au aruncat in aer in atentatele de la Sana’a si unul in cel de la Saada.

CITESTE SI: GRUPAREA JIHADISTA STAT ISLAMIC A REVENDICAT ATACUL ASUPRA MUZEULUI BARDO DIN TUNIS 

Atacurile din Yemen au loc dupa un alt atentat revendicat de gruparea SI, cel de la muzeul Bardo din Tunis, care s-a soldat cu 23 de morti, printre care 20 de turisti straini.