Gruparea STAT ISLAMIC ameninta SUA si Rusia cu atentate: “Porniti jihadul”

Gruparea extremista Statul Islamic a cerut musulmanilor declansarea “razboiului sfant” impotriva rusilor si americanilor pentru ceea ce ea a numit “razboiul cruciatilor” in Orientul Mijlociu.

“Tineret islamic de pretutindeni, porniti jihadul impotriva rusilor si americanilor si razboiului cruciatilor” contra musulmanilor, afirma purtatorul de purtatorul al Statului Islamic Abu Mohammad al-Adnani, potrivit unui mesaj audio distribuit marti de sustinatorii Statului Islamic si citat de Reuters.

Statele Unite si Rusia efectueaza lovituri aeriene in Siria, care, afirma ele, vizeaza Statul Islamic, aminteste Reuters.

CITESTE SI: STAT ISLAMIC confirma ca adjunctul gruparii a fost UCIS intr-un raid american

“Rusia va fi invinsa”, a adaugat purtatorul de cuvant al Statului Islamic in inregistrarea difuzata pe site-uri jihadiste.

Totodata, purtatorul de cuvant al gruparii jihadiste Statul Islamic (SI) a confirmat faptul ca ‘numarul doi’ din ierarhia sa a fost ucis in august intr-un raid american in Irak, potrivit unei inregistrari difuzate marti pe site-uri islamiste, un motiv in plus pentru ca Stat Islamic sa ceara razbunare.

CITESTE SI: RACHETELE RUSESTI lansate in SIRIA, un pericol pentru ZBORURILE COMERCIALE

Sursa foto: gandul