Gruparea terorista STAT ISLAMIC utilizeaza ARME CHIMICE in SIRIA si IRAK

Grupul terorist sunnit Stat Islamic dispune de armament chimic si l-a utilizat impotriva kurzilor in luptele din orasul sirian Kobane, afirma un Institut de studii din Israel, in timp ce Statele Unite au confirmat ca organizatia islamista a ocupat un depozit de arme neconventionale din Irak.

Potrivit Institutului de Studii in Afaceri Internationale al Centrului Interdisciplinar de la Herzliya (Israel), organizatia terorista sunnita a utilizat armament chimic in confruntarile cu serviciile de securitate kurde din orasul sirian Kobane, situat la frontiera cu Turcia.

CITESTE SI: Teroristii de la Stat Islamic folosesc munitie fabricata inclusiv in Romania 

“Grupul terorist Stat Islamic a utilizat armament chimic in cel putin un incident, in iulie”, afirma expertul israelian Jonathan Spyer, precizand ca exista dovezi privind uciderea unor etnici kurzi cu substante toxice.

Administratia Barack Obama a confirmat, potrivit The New York Times, ca grupul terorist Stat Islamic a ocupat, in iunie, fostul depozit de armament chimic de la Muthanna, in Irak. Departamentul de Stat a precizat ca in acest depozit erau deseuri de armament chimic, dand asigurari ca acestea nu pot fi transportate sau utilizate in atacuri.

CITESTE SI: Gruparea terorista STAT ISLAMIC ar putea folosi virusul EBOLA pe post de arma BIOLOGICA 

Grupul terorist Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant) ocupa vaste regiuni din Siria si Irak, unde a instaurat un “califat islamic”. Organizatia islamista sunnita detine controlul asupra unei marti parti a orasului sirian Kobane, o zona strategica situata la frontiera cu Siria.

O coalitie internationala condusa de Statele Unite bombardeaza pozitii ale grupului terorist sunnit in Siria si Irak.

Sursa foto: bbc.co.uk