Grupe Europa League. AS Roma-CFR Cluj 5-0. Campioana României, umilită pe ”Olimpico”

Grupe Europa League. CFR Cluj revine pentru a treia oară pe stadionul ”Olimpico” acolo unde va juca, joi seară, împotriva celor de la AS Roma. Partida va începe de la ora19.55 și va fi transmisă, în direct, de DigiSport 1, Telekom Sport 1 și Look Plus.

Update: CFR Cluj a fost umilită, joi seară, pe “Olimpico”. AS Roma i-a administrat echipei antrenate de Dan Petrescu cea mai cruntă înfrângere din istoria participărilor ardelenilor în cupele europene, scor 5-0. Partida de la Roma a contat pentru etapa a treia din grupele Europa League.

AS Roma – CFR Cluj 5-0 (3-0)
Marcatori: Mkhitaryan ‘1, Ibanez ’24, Mayoral ’34, ’84 şi Pedro Rodriguez ’89.

AS Roma: Pau Lopez – Fazio, Ibanez (Smalling ’61), Kumbulla – Bruno Peres, Veretout (Rodriguez ’46), Cristante (Mirante ’74), Spinazzola (Jesus ’46) – Villar, Mkhitaryan (Pellegrini ’46) – Borja Mayoral. Antrenor: Paulo Fonseca.

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic (Latovlevici) Manea, Ciobotariu, Camora – Itu (Păun ’46), Hoban, Djokovic – Deac (Pereira ’46), Debeljuh (Carnat ’67), Rondon (Joca ’90). Antrenor: Dan Petrescu.

Clasament Grupa A:

  1. AS Roma 7 puncte (7-1)
  2. CFR Cluj 4 (3-6)
  3. Young Boys 1 (2-3) -1 meci
  4. ȚSKA Sofia 1 (0-2) -1 meci.

Știre inițială

Elevii lui Dan Petrescu au obținut patru dintre cele șase puncte puse în joc în primele două etape ale grupelor, dar în această seară și ”Bursucul” recunoaște că un succes în fața lui Fonseca și compania ar fi un miracol: ”ar fi miracolul carierei mele dacă vom câștiga”, a declarat Petrescu în fața jurnaliștilor italieni.

Înafara diferenței de valoare dintre cele două formații, Petrescu are mari bătăi de cap în a alcătui un prim 11 competitiv având 7 jucători absenți.

Apărarea va fi una improvizată, în condițiile în care 3 dintre cei patru fundași cetrali din lotul CFR-ului sunt accidentați. În celălalt meci al grupei A se vor întâlni, de la ora 22.00, Young Boys Berna și ȚSKA Sofia.

CFR Cluj și AS Roma în fața celei de-a treia ”duble” din cupele europene

Prima confruntare directă a avut loc în Liga Campionilor, în septembrie 2008. Pe Olimpico, dubla de senzație a lui Culio aducea o mare surpriză: CFR se impunea pe terenul Romei, scor 2-1. La meciul retur lucrurile s-au schimbat, iar Roma s-a impus cu 3-1. CFR termina pe ultimul loc grupa din care au mai făcut parte Chelsea și Bordeaux.

În 2011, CFR a dat din nou piept cu Roma și tot în Liga Campionilor. Pe Olimpico a fost 2-1 pentru gazde, iar la Cluj s-a încheiat nedecis, scor 1-1. CFR a încheiat tot ultima o grupă din care au mai făcut parte Bayern Munchen și FC Basel.

AS Roma vs CFR Cluj (echipe probabile):

AS Roma: Lopez – Fazio, Ibanez, Kumbulla – Peres, Villar, Cristante, Spinazzola – Pedro, Mkhitaryan – Mayoral. Antrenor: Paulo Fonseca.

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Manea, Ciobotariu, Camora – Djokovic, Hoban, Deac – Păun, Debeljuh, Rondon. Antrenor: Dan Petrescu.

Clasament Grupa A:

1 CFR Cluj 4 puncte (3-1)

2 AS Roma 4 (2-1)

3 Young Boys 1 (2-3)

4 ȚSKA Sofia 1 (0-2).

Sursa foto: sport