Grupe Europa League. Young Boys Berna-CFR Cluj 2-1 / Primăvara interzisă de fluieraș

CFR Cluj a ratat calificarea în primăvara europeană. Campioana din Liga I a fost dezavantajată clar de centralul francez al partidei de la Berna care, la scorul de 1-0 în favoarea echipei din România a acordat un penalty inexistent pentru gazde.

Tot în prelungiri elvețienii au marcat și golul victoriei. Pe fondul frustrării și al nervilor, trei jucători au încheiat mai repede partida fiind trimiși la vestiare. Bălgrădean, la faza penalty-ului, și Djokovic, pentru proteste, de la CFR Cluj și Nsame de la Young Boys. Ultimul nu va juca în dubla din 16-imi fiind eliminat direct după un fault grosolan asupra unui fundaș român.

Până la evenimentele din ultimele minute, CFR Cluj a ratat cel puțin 3-4 ocazii imense de a marca, neatenția în ofensivă și paradele lui Van Ballmoos ținând tabela înțepenită la 0-0.

Calificarea s-a jucat după minutul 85 al meciului. Debeljuh a înscris în minutul 84 după ce a urmărit bine mingea revenită în teren după ce Rondon a șutat în bară. Faza penalty-ului controversat i-a avut în centrul ei pe Bălgrădean și Zesinger. Portarul CFR-ului a boxat un balon în suprafața de protecție apoi l-a șters, inevitabil, și pe adversarul său. Nouă din zece arbitri ar fi lăsat, logic și în spiritul regulamentului, jocul să continue. Acest al zecelea s-a nimerit să fie francez…..o țară cu arbitri mediocri…….Campioana României termină grupa pe locul 3, cu 5 puncte, după AS Roma (13 puncte) și Young Boys (10 puncte).

Young Boys Berna – CFR Cluj 2-1 (0-0)
Marcator: Nsame 90+3 (pen), Gaudino 90+6 / Debeljuh (84)

Young Boys Berna: Von Ballmoos – Hefti, Burgy, Lefort, Garcia – Ngamaleu, Aebischer, Rieder, Sulejmani – Mambimbi, Nsame.
Rezerve: Neuenschwander, Faivre, Zesiger, Gaudino, Elia, Siebatcheu, Maier, Maceiras, Seydoux, Martins, Seferi. Antrenor: Gerardo Seoane

CFR Cluj: Bălgrădean – Cr.Manea, Burcă, Vinicius, Camora – Djokovic, Hoban – Deac, Păun, Pereira – Rondon.
Rezerve: Sandomierski, Checicheș. Ciobotariu, Latovlevici, Susic, Debeljuh, Vojtus, Itu, Joca, Carnat. Antrenor: Edward Iordănescu

Stadion: “Wankdorf Stadium” (Berna)
Arbitru: Benoît Bastien. Asistenți: Hicham Zakrani, Frédéric Haquette (toți din Franța)

Sursa foto: fanatik