GRUPUL DE LA VISEGRAD isi va mentine pozitia de RESPINGERE A COTELOR DE REFUGIATI

Statele GRUPULUI DE LA VISEGRAD (Cehia, Polonia, Slovacia si Ungaria) isi vor mentine pozitia de RESPINGERE A COTELOR FIXE de preluare de refugiati, a indicat premierul ceh BOHUSLAV SOBOTKA, luni, la Praga, transmite DPA.

“Anticipez ca pozitia noastra comuna de respingere a aplicarii de cote va fi REAFIRMATA”, a declarat luni Sobotka pentru agentia nationala CTK, inaintea reuniunii ministrilor de externe din Grupul de la Visegrad cu omologul lor luxemburghez, a carui tara detine presedintia in exercitiu a Consiliului UE.

In opinia prim-ministrului ceh, Comisia Europeana nu a luat in calcul implicatiile ideii, promovata in special de Germania, ca 120.000 de migranti aflati deja pe teritoriul UE sa fie distribuiti in cote obligatorii catre statele membre. Sobotka a punctat in special dificultatea pentru autoritati de a se asigura ca MIGRANTII VOR RAMANE IN STATUL in care vor fi REPARTIZATI.

CITESTE SI: REUNIUNE LUNI LA PRAGA INTRE TARILE GRUPULUI DE LA VISEGRAD SI LUXEMBURG PE TEMA CRIZEI REFUGIATILOR

La randul sau, MINISTRUL DE EXTERNE POLONEZ Grzegorz Schetyna a respins orice raspuns automat la criza migrantilor. ”Cautam o formula cu ajutorul careia sa putem demonstra SOLIDARITATE, dar care sa si REFLECTE CAPACITATILE NOASTRE”, a declarat oficialul de la Varsovia. El a cerut ca granitele sudice ale Uniunii Europene sa fie securizate, in perspectiva unor viitoare valuri de migranti.

O reuniune a ministrilor justitiei si afacerilor interne europeni (JAI) este prevazuta pentru marti la Bruxelles, in ajunul unui summit extraordinar al UE in incercarea de a depasi actuala criza a migrantilor din Europa.

Sursa foto: governmentpl