GRUPUL de la VISEGRAD respinge orice propunere a MARII BRITANII care ar limita LIBERA CIRCULATIE a CETATENILOR

Statele GRUPULUI DE LA VISEGRAD (Cehia, Polonia, Slovacia si Ungaria) au declarat joi ca vor respinge orice PROPUNERE A MARII BRITANII de MODIFICARE A LEGISLATIEI UNIUNII EUROPENE care ar duce la DISCRIMINAREA CETATENILOR LOR sau ar LIMITA LIBERA CIRCULATIE a acestora, transmite Reuters.

‘Putem sprijini acele elemente din propunerile de reforma ale Marii Britanii ce au potential de a moderniza Uniunea Europeana, in special in ce priveste cresterea competitivitatii si un rol mai puternic al parlamentelor nationale’, afirma Grupul de la Visegrad, intr-un comunicat.

‘Cu toate acestea, intrucat statele Grupului de la Visegrad considera libertatea de miscare drept una din valorile fundamentale ale Uniunii Europene, propunerile referitoare la acest domeniu raman aspectul cele mai sensibil pentru noi. Din acest punct de vedere, nu vom sprijini nicio solutie ce ar fi discriminatoare sau ar limita libera circulatie’, adauga cele patru state central-europene.

CITESTE SI: MERKEL: GERMANIA VREA SA EVITE UN BREXIT, DAR NU VA CEDA IN CEEA CE PRIVESTE PRNCIPIILE UE

Sefii de stat sau de guvern din Uniunea Europeana se reunesc, joi si vineri, la Bruxelles pentru a discuta pentru prima data despre cererile de reforma ale Marii Britanii, inaintate de premierul David Cameron.

Seful guvernului de la Londra a evidentiat patru domenii in care incearca sa obtina schimbari pana la referendumul privind apartenenta tarii la UE, preconizat a fi organizat pana la sfarsitul lui 2017: competitivitate, suveranitate nationala, guvernanta economica si accesul altor cetateni din UE la ajutoare sociale in Marea Britanie. Ultimul subiect este si cel mai sensibil, statele membre opunandu-se cu tarie oricaror discriminari in Marea Britanie impotriva cetatenilor lor.

Sursa foto: governmentpl