GRUPUL PPE din PARLAMENTUL EUROPEAN: PACTUL ANTI-TERORISM (V)

Grupul PPE priveste terorismul ca pe o amenintare global ce trebuie abordata la nivel local, national, European, regional si global. Pentru intarirea securitatii cetatenilor nostri, pentru a apara valori fundamentale precum libertatea, democratia si drepturile omului si pentru a apara dreptul international, grupul PPE crede cu tarie in nevoia acuta de a intensifica masurile anti-teroriste la nivel de UE.
 
Tinand cont ca lupta impotriva terorismului cade in principal in competenta Statelor Membre, Grupul PPE este un avocet al unei abordari la nivel de UE pentru a defini mai clar natura amenintarii teroriste, pentru a dezvolta cele mai bune metode de combatere a acestei amenintari si pentru identificarea cauzelor profunde.
 
Controlul frontierelor interne și externe: întărirea legislației existente
 
Controlul frontierelor interne și externe: înăsprirea normelor existente
 
Grupul PPE reamintește atașamentul său neschimbat față de libera circulație în interiorul UE și, în consecință, exclude în mod fundamental propunerile de suspendare a sistemului Schengen. Încurajăm Statele Membre să întărească punerea în aplicare a normelor existente, care includ deja opțiunea introducerii temporare a controalelor documentelor, să extindă utilizarea documentelor biometrice și a sistemelor de recunoaștere facială și să utilizeze pe deplin noul mecanism de evaluare Schengen. În același timp, când vine vorba de frontierele externe ale UE, solicităm consolidarea securității frontierelor, cu controale țintite.
 
Grupul PPE a reușit să promoveze legea privind noua Agenție Europeană de Frontieră și Pază de Coastă prin Parlamentul European într-un timp record de 5 luni. Acest succes arată că UE poate să se ocupe de probleme de interes primar pentru cetățenii UE, cum ar fi asigurarea frontierelor externe ale UE:
•         Pentru a proteja mai bine spațiul Schengen, rolul agenției constă în a ajuta statele membre ale UE să-și gestioneze frontierele și să ofere sprijin, intervenție și asistență atunci când este necesar;
•         Pentru a consolida securitatea frontierelor noastre externe, Agenția va putea să se bazeze pe un grup de reacție rapidă de 1500 de polițiști de frontieră, cu contribuții obligatorii din partea fiecărui stat membru, disponibil pentru desfășurare în termen de 7 zile.
•         Pentru a evita deficiențele constatate în trecut, Agenția va putea să achiziționeze echipamente și să utilizeze tehnică pusă la dispoziție de Statele Membre.
•         Agenția va avea ofițeri de legătură în toate Statele Membre.
•         Dacă un Stat Membru se confruntă cu o presiune migratorie disproporționată, care pune în pericol spațiul Schengen, și refuză să respecte recomandarea Consiliului și să coopereze cu Agenția, celelalte State Membre vor putea reintroduce controalele temporare la frontiere, ca o ultimă soluție . Aceasta face ca abordarea să fie una în spirit european, deoarece decizia va fi luată de Consiliu și nu de un Stat Membru care acționează unilateral.
 
Pe acest subiect, Ramona Manescu MEP, membra a Grupului PPE si membra in Comisia de Afaceri Externe a Parlamentului European, a declarat: „Europa poate și trebuie să-și demonstreze solidaritatea față de acei, atât de mulți, care în situații limită și care fug de zonele de conflict. Aceasta este în acord cu propriile noastre valori și cu angajamentele fundamentale pe care le-am luat cu toții. Cu toate acestea, această solidaritate și susținere nu împiedică impunerea unui control riguros asupra celor care vin să ceară azil. Atunci când o persoană fuge dintr-o zonă de război care îi pune în pericol viața, nu văd de ce ar avea rețineri față de o procedură de înregistrare clară și strictă la punctul de intrare pe teritoriul care oferă adăpost. UE nu își poate permite să vadă iar situații ca cele în care mii de migranți intră cu forța prin punctele de control la frontieră.”