GRUPUL PPE din PARLAMENTUL EUROPEAN: PACTUL ANTI-TERORISM (VII)

Grupul PPE priveste terorismul ca pe o amenintare global ce trebuie abordata la nivel local, national, European, regional si global. Pentru intarirea securitatii cetatenilor nostri, pentru a apara valori fundamentale precum libertatea, democratia si drepturile omului si pentru a apara dreptul international, grupul PPE crede cu tarie in nevoia acuta de a intensifica masurile anti-teroriste la nivel de UE.
 
Tinand cont ca lupta impotriva terorismului cade in principal in competenta Statelor Membre, Grupul PPE este un avocet al unei abordari la nivel de UE pentru a defini mai clar natura amenintarii teroriste, pentru a dezvolta cele mai bune metode de combatere a acestei amenintari si pentru identificarea cauzelor profunde.
 
Revizuirea practicilor noastre în cadrul Parlamentului European în domeniul securității interne
 
Transparența este un principiu călăuzitor în funcționarea internă a Parlamentului European. Cu toate acestea, Grupul PPE consideră procedura ședințelor “cu ușile închise” sau a unor mecanisme similare, în cadrul cărora Parlamentarii ar putea avea acces restricționat la informații neclasificate și clasificate cu privire la combaterea terorismului se impune de urgență. Analizăm opțiunea înființării unei subcomisii privind serviciile de informații, în cadrul căreia, un număr limitat de deputați în Parlamentul European, care dețin autorizații de securitate, ar putea primi informări conținând informații clasificate și ar putea accesa documente clasificate. Scopul nu ar fi de a trece peste atribuțiile Serviciilor Secrete din Statele Membre ci doar o mai bună și completă informare în acest domeniu atât de sensibil.