GUCCIFER a fost prezentat in fata unui tribunal federal din SUA

Hackerul roman cunoscut drept GUCCIFER care a postat pe internet emailuri neoficiale trimise fostului secretar de stat Hillary Clinton, a fost extradat din Romania si a comparut vineri, pentru prima data, in fata unui tribunal federal din Statele Unite ale Americii, informeaza Reuters.

MARCEL LAZAR, in varsta de 44 de ani, are de infruntat noua capete de acuzare, dintre care trei privind accesul neautorizat la computere protejate, a anuntat intr-un comunicat Departamentul de Justitie din SUA.

MARCEL LAZAR a aparut in fata unui tribunal federal din Alexandria, statul Virginia. Alte invinuiri din rechizitoriu sunt trei acuzatii de frauda electronica si cate una de furt de identitate in forma agravata, hartuire prin mijloace informatice si obstructionarea justitiei. Comunicatul nu spune ce pedepse sunt prevazute pentru respectivele acuzatii, mai noteaza Reuters.

CITESTE SI:  GUCCIFER, CEL MAI TEMUT HACKER ROMAN, VA FI EXTRADAT IN SUA! UPDATE

Potrivit rechizitoriului, MARCEL LAZAR a “spart emailurile si conturile de pe retelele de socializare ale unor victime de inalt nivel, inclusiv un membru de familie a doi fosti presedinti americani, un fost membru al Cabinetului SUA, un fost membru al statului major SUA si un fost consilier prezidential”, arata comunicatul citat.

Rechizitoriul nu da numele victimelor, dar in 2013 site-urile de stiri au publicat emailuri trimise lui Hillary Clinton de catre fostul sau consilier, Sidney Blumenthal, oferind primele indicii publice despre aranjamentele neconventionale facute prin email de catre aceasta. Aflata in fruntea cursei democrate pentru nominalizarea in alegerile prezidentiale din 2016, Hillary Clinton si-a cerut scuze pentru folosirea unui server de mail privat pentru probleme oficiale in timp ce era secretar de stat intre 2009 si 2013. FBI investigheaza respectivul caz.

GUCCIFER a devenit celebru in 2013 dupa ce a clamat responsabilitatea pentru spargerea emailurilor familiei lui George W.Bush si a postat lucrari artistice ale fostului presedinte al SUA, inclusiv autoportrete in cada de baie. De asemenea, GUCCIFER a distribuit emailuri schimbate intre fostul secretar de stat american Colin Powell si europarlamentarul roman Corina Cretu, Powell negand o relatie cu aceasta.

MARCEL LAZAR, sofer de taxi, a fost arestat in Bucuresti in ianuarie 2014. Conform rechizitoriului american, MARCEL LAZAR “a facut publice corespondenta privata prin email a victimelor sale, informatii medicale si financiare, precum si fotografii personale”, arata comunicatul Departamentului de Justitie din SUA.

Sursa foto: aradon