Guillermo Tolosa, noul reprezentant al FMI in Romania si Bulgaria

Uruguaianul Guillermo Tolosa va fi noul reprezentant rezident al Fondului Monetar International (FMI) in Romania si Bulgaria, a anuntat biroul de presa al forului mondial. Tolosa a mai ocupat aceasta functie in Armenia, in perioada 2009-2013.

Guillermo Tolosa va fi noul reprezentant rezident al FMI in Romania si Bulgaria. Oficialul uruguaian a ocupat de-a lungul timpului mai multe functii in cadrul FMI, inclusiv in cadrul departamentului de analiza a politicilor macroeconomice si strategie pentru state din America Latina si Europa de Est.

Guillermo Tolosa il va inlocui in aceasta functie pe Tonny Lybek, cel care a fost reprezentantul Fondului pentru Romania si Bulgaria in perioada 2009-2013. Pana a ajunge pe statul de plata al FMI, Tolosa a fost profesor de stiinte economice la Universitatea Republicii din Uruguay si a lucrat in paralel si la Centrul de Cercetare Economica.

“Dupa mai mult de 4 ani, mandatul meu ca reprezentant rezident al FMI in Romania si Bulgaria se incheie. Succesorul meu este Guillermo Tolosa, care va incepe lucrul in noua functie la 1 iulie 2013”, a declarat actualul reprezentant rezident al FMI in Romania si Bulgaria, Tonny Lybek, intr-un comunicat transmis vineri.

Sursa foto: armenianow.com