GUVERN: Constructia unui gard la granitele UNGARIEI CU VECINII SAI, neconforma cu normele UE

 Constructia unui GARD LA GRANITELE UNGARIEI CU VECINII SAI, care sa opreasca fluxul de imigranti, este neconforma cu NORMELE UNIUNII EUROPENE, se arata intr-un comunicat al Executivului remis joi de Agerpres.

“Aceasta pozitie a Guvernului Romaniei, cu privire la tratamentul aplicat imigrantilor de autoritatile maghiare, este in acord cu cele exprimate de statele UE, institutiile UE si alte organisme internationale. Reamintim faptul ca autoritatile maghiare au primit critici in ultimele zile atat de la organizatiile care vegheaza la RESPECTAREA DREPTURILOR OMULUI, cat si de la reprezentanti ai unor state ale Uniunii Europene si ai unor institutii europene si internationale. Guvernul Romaniei considera ca fundamentala respectarea normelor europene, a drepturilor omului, de catre fiecare dintre statele UE, dar nu numai”, precizeaza sursa citata.

De asemenea, Executivul considera ca reactiile oficialilor maghiari la opiniile exprimate de catre autoritatile de la Bucuresti sunt “total nejustificate”.

CITESTE SI: GARDUL DE LA GRANITA DINTRE ROMANIA SI UNGARIA VA AVEA O LUNGIME DE 70 DE KILOMETRI

“Vom continua un DIALOG CU TOTI PARTENERII EUROPENI pentru a gasi cele mai bune solutii pentru rezolvarea acestei situatii si pentru depasirea, in spirit european, a provocarilor aparute in ultimele luni”, se mai arata in comunicatul Guvernului.

In comunicat sunt prezentate, de asemenea, mai multe opinii critice fata de actiunile recente ale Ungariei exprimate de secretarul general al ONU Ban Ki-Moon, de purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Natasha Bertaud, de premierii Serbiei si Croatiei, Aleksandar Vucici si Zoran Milanovic, si de Agentia ONU pentru Refugiati.

Sursa foto: abc