GUVERN: Elevii de ETNIE ROMA buni la INVATATURA au primit CADOURI cu ocazia sarbatorilor de iarna

“Suntem rromi si suntem mandri ca suntem rromi”, le-a transmis luni consilierul de stat din cadrul Cancelariei Primului Ministru, DANA VARGA, celor 41 de copii de ETNIE RROMA, care au primit CADOURI la Palatul Victoria cu ocazia SARBATORILOR DE IARNA.

Copiii, cu rezultate foarte bune la invatatura dar si medaliati la diferite sporturi, au cantat melodii traditionale si au recitat poezii, in cadrul unei festivitati de la care nu a lipsit Mos Craciun.

Cadourile le-au fost oferite de consilierul de stat Dana Varga, care a subliniat importanta pe care educatia o are in viata comunitatii rrome.

“Voi puteti sa va schimbati si sa deveniti modele pentru altii. (…) Imi dati o speranta de care eu ma agat tot timpul: ca viitorul sunteti voi si ca ne schimbam in mai bine prin cultura, educatie si talentele pe care le avem pe traditiile noastre. Va multumesc ca ati inceput cu imnul “Gelem, Gelem!”, dar as vrea sa terminati cu imnul Desteapta-te romane! pentru ca sunteti cetateni romani de etnie roma (…) Sa ramaneti in continuare copii buni la scoala caci prin scoala viitorul vostru se schimba, prin cultura si sport puteti sa va gasiti un loc in societate”, a afirmat Dana Varga.

CITESTE SI: BUGETUL MINISTERULUI EDUCATIEI PENTRU ANUL 2016 PREVEDE O CRESTERE CU 4,24%

 

Prezent la festivitate, secretarul general al Guvernului Sorin Chelmu le-a transmis copiilor ca trebuie sa priveasca viitorul cu incredere.

“Pentru noi sunt cateva elemente importante si ma refer la sanatate si educatie. O natiune care nu este sanatoasa, care nu este educata, care nu-si pastreaza traditiile nu are trecut si nu si-l respecta, nu are prezent si nici viitor. Drept pentru care, va rog sa fiti cu capul sus indiferent de cum o sa mergeti in viata. Stati cu capul sus, privirea inainte. In lume si in tara suntem cu totii egali, avem aceleasi drepturi si aceleasi obligatii”, a sustinut Sorin Chelmu.

Sursa foto: Liviu Sova/Agerpres