Guvernatorul Băncii Spaniei: Crypto monedele prezintă “mai multe riscuri decât beneficii”

Guvernatorul Băncii Centrale din Spania crede în tehnologia blockchain, dar este mult mai circumspect în legătură cu crypto monedele. Guvernatorul Banco de Espana, Luis María Linde, a discutat crypto monede în timpul unui discurs organizat de firma de audit Deloitte, spunând că “prezintă mai multe riscuri decât beneficii”.

Luis Maria Linde consideră că tehnologia blockchain, în general, poate îmbunătăți eficiența și reduce costurile, potrivit unui raport de știri local.

În discursul său, Linde a declarat: “Crypto monedele au o acceptare scăzută ca mijloc de plată, suferă de volatilitate extremă, prezintă vulnerabilități operaționale multiple și au fost legate de activități frauduloase sau ilicite în multe cazuri”. El a mai făcut, în timpul discursului său, referire la crypto monede adăugând că “aceste noutăți false care nu oferă îmbunătățiri semnificative și care ar trebui atacate cât mai curând posibil”.

Citește și: FACEBOOK EXPLOREAZĂ POSIBILITATEA DE A-ȘI LANSA PROPRIA CRYPTO MONEDĂ

Tehnologia Blockchain, pe de altă parte, oferă “posibilități interesante” și are potențialul de a reduce costurile, a spus el. Cu toate acestea, el a indicat că tehnologia este “încă nu destul de matură.”

În general, Linde a susținut că digitizarea în sectorul financiar poate însemna “mari oportunități” de creștere a eficienței serviciilor financiare și de satisfacere a cererii utilizatorilor, cu condiția ca tehnologiile să fie “bine utilizate și gestionate”.

Acestea fiind spuse, el a avertizat, de asemenea, că “trecerea la o economie digitală este însoțită de amenințări cibernetice mai mari și este necesar să se dezvolte noi măsuri pentru a proteja procesele, activele și datele despre clienți”.

În Spania, Bitcoin și alte crypto monede nu sunt considerate drept mijloc legal de plată. Ministerul de finanțe al țării a reiterat acest lucru în cadrul  unui buletin informativ publicat în martie. În acel moment, oficialii guvernamentali au căutat, în special, să coreleze tehnologia cu crima organizată, solicitând astfel o supraveghere sporită.