GUVERNUL a APROBAT cumpararea unui AVION PREZIDENTIAL. Care este OFERTA TAROM

Guvernul a aprobat cumpararea unei aeronave pentru zborurile prezidentiale, avionul urmand a fi ales in urma unei analize a unei comisii speciale condusa de ministrul Transporturilor, informeaza B1 TV.

Astfel de tentative de achizitionare a unei aeronave oficiale au mai avut loc in ultimii ani, insa fara niciun rezultat.

Aeronova va fi folosita in deplasarile in strainatate de presedintele KLAUS IOHANNIS, premierul VICTOR PONTA, dar si presedintele Senatului si cel al Camerei Deputatilor.

O propunere exista deja din partea Tarom. Este vorba despre un avion de tip Airbus A310, in valoare de 2-3 milioane de euro, insa pentru a ajunge la standardele necesare pentru a transporta inalti demnitari, se vor mai cheltui alte 2-3 milioane de euro.

CITESTE SI: GUVERNUL s-a hotarat: Cumpara AVION pentru deplasarile lui IOHANNIS si PONTA – document

Avionul poate avea la bord peste 200 de pasageri si va putea fi folosit de inaltii demnitari pentru zboruri chiar si de 12 ore.

“Acest avion este un avion intercontinental, in Tarom a intrat in 1992 si acest avion este facut sa zboare numai pe curse lungi, peste 6-7 ore”,a spus seful sectiei Tarom.

CITESTE SI: PRESEDENTIA, GUVERNUL si SPP incep DISCUTII pentru AERONAVA DEMNITARILOR 

Infiintarea comisiei speciale a venit la scurt timp dupa ce Administratia Prezidentiala a trimis o cerere in acest sens. in noiembrie 2013, premierul VICTOR PONTA a dispus constituirea unei comisii interministeriale pentru achizitionarea unei aeronave pentru inalti demnitari dupa ce oficialii Guvernului au aratat ca Romania este singura tara din Uniunea Europeana care nu are aeronava oficiala.

Sursa foto www.gandul.info