Guvernul a aprobat memorandumul cu FMI

Guvernul a aprobat, miercuri, scrisoarea de intentie convenita cu Fondul Monetar International, conform anuntului dat, astazi, de presedintele PC Daniel Constantin, dupa sedinta de Guvern.

Oficialul conservator a precizat ca documentul va fi trimis la Cotroceni pentru a fi semnat de presedintele Basescu.

Seful statului afirma ca a discutat miercuri cu premierul Victor Ponta despre Scrisoarea cu FMI, pe care sustine ca o va semna daca in textul ei nu apar cresterea taxei la combustibil si “electorata”.

Citeste si: Basescu: Sunt 9 ministere ocupate de interimari, este un Guvern instabil. Voi semna scrisoarea catre FMI cu doua conditii. LIVE TEXT

“Al doilea subiect discutat cu premierul este legat de Scrisoarea catre FMI. Din punctul meu de vedere, scrisoarea poate fi semnata si voi da mandat de semnare a Scrisorii de catre ministrul de Finante, actualmente Victor Viorel Ponta, si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, cu doua conditii.

In Scrisoare nu poate sa apara cresterea taxelor pe combustibili, motorina si benzina, asa cum doreste primul ministru. Aceasta conditie nu o pun de dragul de a o pune, asa cum am spus, primul ministru este un om profund corupt, prin traficul de influenta pe care-l fac asupra lui baronii locali, iar el nu are nevoie de acesti bani pentru inchiderea corecta a bugetului, in schimb, are nevoie pentru a umple buzunarele baronilor locali de la nivel judetean”, a afirmat Basescu, intr-o conferinta de presa organizata la Palatul Cotroceni.