Guvernul a aprobat ratificarea Acordului privind ASISTENTA FINANCIARA pentru REPUBLICA MOLDOVA

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind RATIFICAREA ACORDULUI referitor la ASISTENTA FINANCIARA RAMBURSABILA acordata de Romania REPUBLICII MOLDOVA, in suma de 150 de milioane de euro. Proiectul va fi adoptat de catre Parlament prin procedura de urgenta. Sprijinul financiar va fi acordat din disponibilitatile rezultate din procesul de privatizare, in trei transe.

Prima transa va fi 60 de milioane de euro, a doua de 50 de milioane de euro, iar a treia de 40 de milioane de euro.

CITESTE SI: MIERCURI SE VA SEMNA ACORDUL PRIVIND ASISTENTA FINANCIARA RAMBURSABILA INTRE ROMANIA SI REPUBLICA MOLDOVA

Scadenta fiecarei transe de imprumut este de maximum 5 ani, cu posibilitatea de rambursare anticipata FARA PLATA VREUNUI COMISION de rambursare anticipata. Termenii financiari se vor agrea pentru fiecare transa in parte in functie de conditiile de piata la care se imprumuta statul roman pentru maturitatea transei respective.

Acordul privind asistenta financiara rambursabila acordata de Romania Republicii Moldova a fost semnat astazi, la Chisinau, din partea Romaniei de Ministrul Finantelor Publice, EUGEN TEODOROVICI, iar din partea Republicii Moldova de vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene, NATALIA GHERMAN.

Sursa foto: Guvernul Romaniei