Guvernul a CORELAT programul PRIMA CASA cu RABLA

Voucherele obtinute prin Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national (“Rabla”) vor putea fi utilizate drept avans pentru achizitionarea unui autoturism nou prin Programul “Prima masina”, informeaza un comunicat al Guvernului.

Potrivit sursei citate, Guvernul a adoptat miercuri o hotarare care coreleaza cele doua programe guvernamentale astfel incat un beneficiar al Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national va putea achizitiona un autoturism nou in cadrul Programului de stimulare a cumpararii de autoturisme noi, folosind facilitatea acordata prin Programul “Rabla” pentru justificarea achitarii avansului de minimum 5% din pretul de achizitie a noului autoturism.

De asemenea, Guvernul a stabilit ca pentru anul in curs plafonul garantiilor care pot fi emise in cadrul Programului “Prima masina” sa fie de 100 de milioane de lei din diferenta neutilizata din plafonul alocat pentru 2015.

Pentru anul trecut, plafonul alocat garantiilor emise pentru acest program a fost de 350 de milioane de lei iar pana la finalul lui 2015 au fost acordate 193 de garantii.

Sursa foto: dcnews