Guvernul a decis ce se intampla cu AJUTOARELE ALIMENTARE de la UE ramase pe STOC

AJUTOARELE ALIMENTARE din Programul european 2014, destinate persoanelor vulnerabile si ramase in STOC, vor fi redistribuite prin compensari intre primarii din acelasi judet sau judete diferite, iar ulterior vor putea fi suplimentate ajutoarele acordate deja, dar in limita a doua cutii de alimente.

Vor putea beneficia de suplimentare doar persoanele care au primit anterior AJUTOARE ALIMENTARE, fie pe lista de cupoane, fie pe lista suplimentara, dar vor fi acordate maximum doua cutii de ajutoare alimentare de fiecare persoana, cu acelasi numar de pachete pentru toti beneficiarii din cadrul unei localitati, conform unei hotarari aprobate de Guvern.

Citeste si: Peste 14.000 de PACHETE CU ALIMENTE de la UE au ajuns la persoanele defavorizate din Sectorul 6

Lista in baza careia vor fi distribuite cantitatile suplimentare va fi avizata de primarul localitatii.

Procedura este aprobata in conditiile in care, in cadrul Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) pentru anul 2014, unele primarii au stocuri nedistribuite, iar alte primarii au solicitari eligibile neacoperite.

Citeste si: Primaria Sectorului 2 incepe distribuirea AJUTOARELOR ALIMENTARE de la UE

Populatia care face parte din categoriile eligibile pentru a beneficia de aceste AJUTOARE ALIMENTARE include grupuri excluse de pe piata fortei de munca, din sistemul de educatie, sanatate, locuinte si alte servicii. Potrivit Executivului, cele mai mari categorii includ persoane cu venituri reduse, copii aflati in situatii dificile, persoane cu dizabilitati si persoane varstnice singure sau dependente.