GUVERNUL a MAJORAT SALARIILE presedintelui, premierului si ministrilor. UPDATE

Prim-ministrul interimar GABRIEL OPREA a anuntat, miercuri, ca presedintele, premierul, ministrii si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului vor avea SALARIILE MARITE, de la 1 august.

UPDATE: Presedintele, premierul si sefii celor doua camere din Parlament vor avea salariu brut de 21.540 lei, iar net de 15.108 lei, incepand cu 1 august 2015, potrivit unor surse guvernamentale. Salariul brut al vicepremierului va fi de 20.000 lei, iar cel net de 14.024 lei. Ceilalti inalti demnitari, ministri si sefi de servicii secrete, vor fi platiti cu cate de 19.055 lei brut, salariul net urmand sa fie de 13.365 lei.

GABRIEL OPREA a anuntat, dupa sedinta de guvern, ca Executivul a adoptat o ORDONANTA de URGENTA prin care se MAJOREAZA SALARILE pentru presedinte, prim-ministru si ministri, pentru presedintii celor doua Camere ale Parlamentului si sefii Servicilor, printre altii.

“In total, sunt 48 de functii vizate de ordonanta, printre care cea a presedintelui, a premierului, a presedintilor celor doua Camere, a presedintelui ICCJ si al STS”, a mai spus GABRIEL OPREA. Premierul interimar a mai spus ca, pana la finalul acestui an, vor fi cresteri de salarii in tot sistemul public.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS saluta cresterea SALARIULUI de MINISTRU: O intentie INTELEAPTA 

“Imi asum atat corectitudinea, cat si oportunitatea acestei masuri. Consider ca salarizarea din aparatul public nu este un act populist. Nu este normal ca presedintele de tara sa primeasca la sfarsit de luna 1.500 de euro. Aceasta anomalie trebuie sa ia sfarsit si asta face Ordonanta de Guvern adoptata”, a subliniat GABRIEL OPREA.

OPREA a mentionat ca cele mai mari salarii le vor avea presedintele Romaniei, cel al ICCJ, premierul si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului. “Primul pas a fost facut, a fost taiat apetitul celor care muncesc in sistem sa isi completeze venitul cu alti bani”, a mai spus GABRIEL OPREA.

Sursa foto: realitatea.net